• Redactie

Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen in februari 2019 van start

Economie in het voordeel van Zuid- en Oost-Groningen

Het belangrijkste doel van de coöperatie is behoud en ontwikkeling van de regio. Daarvoor stimuleert, ontwikkelt en realiseert de gebiedscoöperatie economische activiteiten in het voordeel van Zuid- en Oost-Groningen en van de leden in het bijzonder.


Kwartiermaker Hans Bergsma

De gebiedscoöperatie is in haar oprichtingsfase medio 2017 gefinancierd geweest door de provincie Groningen en de gemeenten Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde. Hans Bergsma, directeur gebiedscoöperatie Westerkwartier, heeft als kwartiermaker onderzocht of er in Zuid- en Oost-Groningen voldoende draagvlak is. Dat bleek het geval. Eind 2018 is de coöperatie opgericht.


Vermeerderen en delen van kennis

De gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen fungeert als maatschappelijke onderneming en aanjager van maatschappelijke en economische innovatie. Met de regio worden nieuwe kennis en inzichten ontwikkeld en toegepast.


In 2019 en 2020 zijn de activiteiten uitgebreid, deels door inzet van een (onbezoldigd) bestuur en mede mogelijk gemaakt door een groep betrokken ondernemers, de gebiedscoöperatie Westerkwartier, de Agrarische Natuurvereniging, de Onderwijsgroep Noord, de IHOG en de Hanzehogeschool Groningen.


Bron: Dagblad van het Noorden