• Redactie

Kerstboom op Grote Markt in Groningen komt weer uit Oost-Groningen

De kerstboom die vanaf maandag 7 december prijkt op de Grote Markt in de stad Groningen komt weer uit Oost-Groningen. Drie jaar geleden liet Groningen City Club zijn oog vallen op de kerstboom van de familie Ots aan de Hendrik Westerstraat in Oude Pekela, vorig jaar kwam de boom uit Winschoten en dit jaar uit Bellingwolde.

Louis van der Tuin van Groningen City Club (GCC) had aanvankelijk zijn oog laten vallen op een kerstboom in Leek, maar om het gevaarte daar weg te halen bleek onbegonnen werk.Vandaar dat Van der Tuin verder ging kijken - er waren maar liefst 20 gegadigden - en uiteindelijk terecht kwam in Bellingwolde.


Er zijn een aantal criteria: de kerstboom moet tussen de 20 en 25 meter hoog zijn, vol in de takken zitten en - misschien wel het belangrijkste - redelijk eenvoudig kunnen worden gekapt en verplaatst. Vandaar dat Leek afviel.


De werkzaamheden starten begin december, waarna de Bellingwolder kerstboom door de firma Wagenborg wordt vervoerd naar de Grote Markt. Als alles volgens plan verloopt, wordt de kerstboom op 10 december versierd met honderden kerstballen en duizenden lampjes. De kerstboom blijft tot de jaarwisseling staan.


Bron: Het Streekblad


>>> Lees meer